Поділитись:

Брифінг за результатами засідання РНБО: про що говорили

Понеділок, 24 січня 2022, 19:46
Брифінг за результатами засідання РНБО: про що говорили

24 січня о 18:30 Олексій Данілов проводив брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони секретар (РНБО).

Брифінг транслювали у прямому ефірі.

Данілов розповів, що на засіданні розглянули ряд питань пов'язані із першочерговими заходами забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз. Також він наголосив, що не потрібно панікувати щодо ситуації у країні.

«В нас є наші Збройні Сили, які здатні дати відсіч у разі необхідності, ситуація є абсолютно контрольованою. Країна наша – одна, ми її віддавати нікому не збираємось, перемога буде за нами!», – додав він.

До того ж міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що на сьогодні Збройні сили України збільшено на 11 тисяч осіб.

Також Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у Кабінеті Міністрів очікують перегляду чинної програми з Міжнародним валютним фондом у лютому.

«Очікуємо в лютому наступного перегляду діючої програми Міжнародного валютного фонду і, звичайно ж, працюємо над продовженням наступних програм», – сказав Шмигаль.

Він запевняє, що співпраця з місією МВФ відбувається практично щодня.

Як пише Укрінформ, Шмигаль додає, що нині в Україні не існує загроз функціонуванню національної економіки.

«Загроз функціонуванню національній економіці немає, окрім інформаційного, особливо дезінформаційного тиску. Інших чинників, які можуть дестабілізувати національну економіку на сьогодні немає», – зазначив Шмигаль.

Він закликав співвітчизників зберігати спокій, адже ситуація, за його словами, нині є стабільною, а паніка може негативно вплинути на економіку країни.

«Дуже важливо зараз не панікувати. Треба розуміти, що ми можемо розраховувати на наших іноземних партнерів, що економіка нашої країни, золотовалютні запаси та стабільність економіки абсолютно гарантують нам спокійне проходження цього періоду», – додав Прем'єр.

За його словами, іноземні партнери підтримують Україну. Часто це відбувається одразу після спілкування з Президентом України Володимиром Зеленським, адже вони розуміють, як дезінформація може вплинути на економіку нашої держави та як може спричинити дестабілізацію. Глава уряду закликав зберігати спокій та займатися кожен своєю роботою.

Він зауважив, що наразі в Україні один із найвищих рівнів золотовалютних запасів – понад 30 млрд доларів – що дозволяє забезпечити стабільний курс на валютному ринку. Крім того, минулого року було повністю виконано бюджет, а доходи якого зросли на 206 млрд грн у порівнянні з 2020 роком. Шмигаль підкреслив, що у 2021 році відбулося зростання експорту товарів на 38%, імпорту – на 33%.

Очільник уряду повідомив, що на сьогодні на єдиному «казначейському» рахунку знаходиться 55,115 млрд грн у гривні та іноземній валюті. При цьому навантаження за виплатами із бюджету зовнішнім кредиторам до вересня буде помірним.

За словами Шмигаля, за минулий рік в Україну надійшло понад 6,5 млрд доларів інвестицій. Крім того, триває підтримка зі сторони міжнародних партнерів.

Крім того, заступник голови Офісу Президента Ростислав Шурма заявив, що за два місяці запаси вугілля на складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей збільшились у три рази.

«За останні два місяці запаси на складах збільшилися в три рази. На сьогодні на складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей уже понад 800 тис. тонн вугілля, і ще близько 280 тис. тонн знаходиться у портах», – сказав Шурма.

За його словами, налагоджені ритмічні постачання вугілля як власного видобутку, так й імпортованого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 червня 2023
29 серпня 2022
23 квітня 2022
24 лютого 2022
23 лютого 2022
21 лютого 2022
20 лютого 2022
20 серпня 2021
22 березня 2021
04 вересня 2020