Поділитись:

Касові апарати для волинських підприємців: ціни, доцільність (відео)

П'ятниця, 21 січня 2022, 19:58

Луцька підприємиця Людмила Патіюк вже понад 15 років тримає ятку зі шкарпетками. Асортимент її товару – чи не найбагатший та Варшавському ринку. Згідно з нововведеннями в українському законодавстві, жінка повинна встановити касовий апарат та видавати своїм покупцям фіскальні чеки. Однак, такі новації вона вважає недоцільними, в першу чергу – для споживачів. 

Касові апарати або РРО (реєстратори розрахункових операцій) допоможуть вивести український бізнес з тіні, кажуть у волинській податковій. Їх підприємці 2-4 групи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, мали б встановити вже з 1 січня 2022 року. Але, існує альтернатива у вигляді програмного РРО. Однак, підприємиця Людмила Патіюк каже, що касові апарати в смартфоні, які безкоштовно пропонує встановити держава, вже показали свою неефективність. Платні версії програм – трохи кращі. Але і їхнє застосування приносить неабиякі складнощі – особливо ФОПам, які працюють на ринку. 

Представник малого бізнесу Володимир Чарушин, який на луцькому базарі реалізує одяг, підпадає під першу групу платників податку. Проте, він впевнений, що скоро і його зобов’яжуть встановити касовий апарат. 

В сервісному центрі, де вже понад чверть століття займаються продажем та обслуговуванням фіскальної техніки, кажуть – нині бюджетні варіанти касових апаратів – у дефіциті. Усе через те, що підприємці масово ринулися купувати прилади. Натомість виявилось, що виробники не були готові до такого попиту.

У сервісному центрі додають, що ще мінімум 300 гривень щомісяця підприємцям треба буде віддавати на обслуговування касових апаратів. Однак, спеціалісти запевняють – платні версії програмного РРО обійдуться підприємцям приблизно в таку ж саму ціну.

Податківці тим часом наголошують – до 1 квітня, тобто на період карантину, жодних перевірок на наявність касових апаратів не проводитимуть. А відповідно – поки не штрафуватимуть.

Детальніше дивіться у відеосюжеті телеканалу «Конкурент TV».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
21 березня 2024
21 лютого 2024
19 грудня 2023
13 грудня 2023
19 жовтня 2023
20 вересня 2023
19 вересня 2023
07 вересня 2023