Поділитись:

У волинських лісах – генеральне прибирання (фото)

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 16:28
У волинських лісах – генеральне прибирання (фото)

Волинські лісівники організували акцію з прибирання лісу та довколишніх територій.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

До роботи залучили представників влади, громади та учнівської молоді. Відбувається акція з ініціативи начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

"Останнім часом про засмічення у лісі мені особисто неодноразово повідомляли під час зустрічей, звертали увагу у соціальних мережах. Бачив гори бруду, перебуваючи у нашому лісі. Я звертаюся до всіх волинян: подумайте, яку шкоду ви наносите природі, залишаючи у лісі пластик, целофан та скло. З думкою про кожного і особливо наших дітей, щиро прошу пам'ятати старе і загальновідоме правило: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять", – зазначив Олександр Кватирко.

У багатьох районах вже очистили від побутового сміття чималі території довкола сіл, узбіччя, ліквідували стихійні смітники. Учасники акції висаджували дерева, облаштовували зони відпочинку.

dsc03459

Генеральне прибирання провели у державному підприємстві "Ківерцівське лісове господарство". До роботи, крім працівників лісгоспу, долучилися представники райдержадміністрації, районної ради та поліції.

dsc03452-1

Спільно вдалося прибрати лісові масиви Ківерцівського лісництва, посадили деревця на рекреаційному комплексі "Пролісок".

dsc03548

Прибирали ліс і працівники державного підприємства "Камінь-Каширськагроліс". Як розповів головний лісничий підприємства Володимир Корецький, прибирати територію у них є доброю традицією, оскільки до подібних робіт лісівники долучаються кожного року.

У прибиранні прилеглої до міста лісової території, зокрема у Полицівському лісництві, брали участь працівники контори держпідприємства на чолі з головним лісничим та лісничим Полицівського лісництва.

Активно до участі в акції долучилися й учні Добренського шкільного лісництва, що функціонує при державному підприємстві "Камінь-Каширське ЛГ".

img_1883 img_1903

img_1918

unnamed-1

unnamed

unnamed-8

unnamed-5

Також прибрати ліс вийшли працівники ДП СЛАП "Рожищеагроліс". У рамках патріотично-природничої акції "Нехай ліс буде чистим" вдалося очистити від сміття узбіччя лісового масиву між селами Дубище та Носачевичі. До участі в акції були залучені працівники підприємства та представники райдержадміністрації.

Старт зроблено. Залишається сподіватися, що навесні, коли зійде сніг, разом із талою водою не потечуть ріки сміття.

Надрукувати
мітки:
коментарів