Поділитись:

У Луцьку хочуть реконструювати систему каналізації та водопостачання

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 13:34
У Луцьку хочуть реконструювати систему каналізації та водопостачання

КП "Луцькводоканал" за підтримки Луцької міської ради подало заявку на участь в проекті "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

Про це йдеться на сайті КП "Луцькводоканал".

Цей проект фінансується Європейським інвестиційним банком. На його реалізацію плануєтся виділити10,9 мільйонів євро під 3 % річних терміном на 25 років з п'ятирічним пільговим періодом.

Мета проекту – зменшення негативного екологічного впливу від діяльності КП "Луцькводоканал", підвищення якості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення надійності роботи систем та покращення фінансового та технічного стану підприємства.

Реалізація цієї мети передбачає наступні заходи:

· модернізація технологічної системи станції водопідготовки Дубнівського водозабору м. Луцьк;

· реконструкція ділянок водогону d 600 мм;

· реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Луцьк з добудовою блоку біоенергетичної переробки та утилізації відходів, очищення стічних вод;

· модернізація насосного обладнання КНС №№ 1, 2, 3, 5;

· оновлення автомобільного парку спеціального призначення.

Одним із головних заходів цього проекту є "Реконструкція каналізаційних очисних споруд". Це дозволить відмовитись від використання мулових майданчиків, які займають площу в 10 гектарів орних родючих земель, а також дасть можливість зняти загрозу просочування активного мулу в р. Стир. Крім того, зменшиться вартість очистки стоків, заощаджується електроенергія, а також зменшиться вміст шкідливих речовин, які потрапляють у р. Стир.

Також буде здійснюватись модернізація технологічної системи станції водопідготовки Дубнівського водозабору. Це дозволить покращити якість питної води та привести її до європейських стандартів. Для запуску станції на сьогодні необхідно 18 мільйонів гривень. Самостійно знайти ці кошти підприємство не в змозі. Якщо проект реалізують, населення буде отримувати якісну питну воду, а підприємство знизить енерговитрати, зменшить витрати на утримання та ремонт станції знезалізнення, яка також потребує модернізації.

Важливою є заміна старої зношеної техніки.

Окрім цього, для покращення та надійності водопостачання заплановано замінити 7 км водогону, який внаслідок тривалої експлуатації потребує повної заміни.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
10 квітня 2024
10:10
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
01 лютого 2024
31 січня 2024