Поділитись:

Особливості та переваги зубних коронок, їх види*

Середа, 19 січня 2022, 20:31
Особливості та переваги зубних коронок, їх види*

Встановлення зубних коронок дозволяє повернути втрачені функції зубів. А ще такий вид протезування допомагає повернути гарну посмішку. Спеціалісти стоматологічної клініки «Healthy Dent» допоможуть підібрати правильний тип коронок та встановлять їх якісно й безболісно.

Особливості та переваги зубних коронок

Коронки виготовляються з металу, пластмаси, композитів, кераміки, а також з комбінації цих матеріалів. Для виготовлення різних видів протезів використовують різні технології: штампування, спікання, полімеризацію тощо. Вибір матеріалу коронки здійснюється індивідуально в кожному випадку і залежить від медичних показань та фінансових можливостей пацієнта.

Ключовими перевагами встановлення коронок є:

  • надійність конструкції протеза;
  • можливість підібрати коронку, що ідеально відповідає за кольором іншим зубам та допомагає зробити посмішку естетично привабливою;
  • універсальність, оскільки коронка може виступати опорним елементом як для незнімного, так і для знімного протеза.

Види коронок

Кожен вид зубних коронок має свої переваги та недоліки. Їх треба враховувати перед визначенням типу протеза, який буде встановлюватись.

Металокерамічні

Комбіновані або металокерамічні коронки мають наступні переваги:

  • міцність;
  • стійкість до зношування;
  • стабільність кольору;
  • естетичний вигляд.

Варто враховувати, що через металеву основу таким коронкам не властива напівпрозорість. В деяких випадках через твердість кераміки може відбуватись стирання власних тканин при жуванні.

Композитні

Композитні або пластмасові коронки найчастіше використовуються лише як тимчасовий варіант. До основних плюсів даних виробів можна віднести естетичність та простоту виготовлення. Композитні коронки відрізняються непоганою міцністю. Серед мінусів відзначаються низька стійкість кольору і можливість виникнення алергічних реакцій на компоненти, з яких виготовлено виріб.

Цирконієві

Безметалеві або цирконієві коронки виглядають найбільш естетично. Властивості цирконію максимально схожі на природні властивості зуба. Цирконієві коронки доступні у різних відтінках. Такі протези з часом не змінюють колір, характеризуються високою міцністю.

Встановлення коронок — це можливість відновити функції пошкоджених зубів та повернути здорову посмішку. Щоб зробити правильний вибір типу протезу, потрібно проконсультуватися зі спеціалістами.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 лютого 2024
30 січня 2024
10 серпня 2023
05 липня 2023
15 квітня 2023
19 листопада 2021
11 жовтня 2021
20 листопада 2020