Поділитись:

У банку "Фінанси та кредит" розкрили аферу на мільярд гривень

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 09:34

Генеральна прокуратура України викрила незаконну фінансову оборудку службових осіб АТ "Банк "Фінанси та кредит", яка заподіяла банківській установі та її вкладникам збитків на суму більше одного мільярда гривень.

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту протидії злочинам у сфері економіки Національної поліції України та Служби безпеки України... викрито незаконну фінансову оборудку службових осіб АТ "Банк "Фінанси та кредит", які за допомогою нерезидентів України, у тому числі й однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України – колишній помічник народного депутата України Жеваго К.В., незаконно вивели активи банку на суму більше одного мільярда гривень", – зазначається у повідомленні.

Сьогодні одному з учасників злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, за яке законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За результатами розгляду клопотання прокурора, суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 41 мільйон 340 тисяч гривень.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих збитків.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024