Поділитись:

У обласну юнацьку бібліотеку у Луцьку завезли нові книжки: що тут є (фото)

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 18 січня 2022, 19:00

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва у Луцьку оглядали нові книжки, які нещодавно поповнили бібліотечний фонд.

У неформальній атмосфері, за чашкою чаю та з цукерками десятки лучан по черзі брали до рук нову україномовну літературу, яку придбав для бібліотеки Український інститут книги. Захід відбувся у вівторок, 18 січня. 

 

На кількох столах бібліотекарі розклали більше шести сотень книг. Їх поділили за жанрами, і кожен відвідувач зміг тут знайти щось до смаку. Від кольорової та оригінальної дитячої літератури розбігалися очі. Крім того, тут були книжки історичної тематики, прикладної літератури та багато іншого. Частина з них – дорогі спеціалізовані видання, які не кожен може дозволити собі придбати. Тепер вони стануть доступними всім користувачам бібліотеки. 

Для перегляду виставили 684 книги, які нещодавно отримали та які вже завтра передадуть у різні відділи бібліотеки. Найбільше видань, 531 примірник, надійде на абонемент у вільний доступ. Решту розподілили у читальний зал та відділи мистецтв і краєзнавчої літератури.

 

 

 

Всі ці книжки видані українськими видавництвами протягом 2020-21 років. Їх ретельно відбирали експерти перед тим, як спрямувати у бібліотеку. Тут є поповнення до популярних книжкових серій на кшталт «Дискосвіту» відомого Террі Пратчетта, комікси, дві книжки популярного кухаря Євгена Клопотенка, книжка Яніни Соколової «Яніна», яку сама бібліотека навряд чи закупила б.

Відвідувачі заходу мали змогу оглянути кожну нову книжку, а також, що дуже важливо, зразу взяти її почитати. 

Постійна читачка юнацької бібліотеки Юліана Монатік скористалася цією пропозицією, і  вийшла з бібліотеки з оберемком крутих новинок. 

«Я часто приходжу в бібліотеку, і мені подобається, що тут щоразу з'являються нові книжки. Обожнюю гортати художню літературу, і дуже радію, коли привозять якісь новинки з фентезі. Класно, що коли є серії книжок, їх постійно оновлюють», – каже дівчина. 

На огляд вона прийшла з мамою. Ірина Войтенко також не залишилася без книжки. 

 

 

Протягом заходу у бібліотеці реєструвалися нові читачі. Вони захоплено розглядали книжкові новинки і озвучували свої побажання. Ці побажання працівники книгозбірні врахують і передадуть до Українського інституту книги. 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів