Поділитись:

Суд не зміг обрати запобіжний захід Порошенку (відео)

Вівторок, 18 січня 2022, 11:54
Суд не зміг обрати запобіжний захід Порошенку (відео)

Печерський районний суд не зумів ухвалити рішення про обрання запобіжного заходу п’ятому президенту та народному депутату України Петру Порошенку, якого підозрюють у державній зраді та сприяння тероризму.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

У понеділок, 17 січня, судове засідання тривало з 11 ранку до 11 вечора. Суддя провів у нарадчій кімнаті понад чотири години. Під час засідання адвокати політика заявили, що їхній підзахисний не може бути підозрюваним, оскільки підозра була вручена з порушеннями. 

Сам Петро Порошенко заявив, що справа проти нього є політичним замовленням і що він не є підозрюваним, оскільки генпрокурор не підписала підозру та не повідомила про це голову Верховної Ради України.

Зрештою, суд так і не виніс рішення, а тому засідання перенесли на 14:00 19 січня.  

Відомо, що слідство вимагає арешту Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі один мільярд гривень. При цьому, Петро Порошенко буде зобов’язаний носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і не виїжджати за межі Київської області без дозволу слідства.

Петра Порошенка підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР». Під час розслідування слідство встановило, що Порошенко у змові з групою осіб розробили схему постачання вугілля з ОРДЛО замість його альтернативної закупівлі у Південно-Африканській Республіці. Фігурантами «вугільної» справи також є нардеп Віктор Медведчук, ексміністр енергетики Віктор Демчишин та бізнесмен Сергій Кузяра.

Нагадаємо, голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер вважає справу Петра Порошенка «сценарієм розколу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024