Поділитись:

У Луцьку проїзд в тролейбусах здорожчав до 6 гривень (відео)

Вівторок, 18 січня 2022, 11:12
У Луцьку проїзд в тролейбусах здорожчав до 6 гривень (відео)

Проїзд у тролейбусах у Луцьку коштуватиме 6 гривень. Пільговий квиток вартуватиме 3 гривні. Не зважаючи за здорожчання, проїзд у тролейбусах у Луцьку залишатиметься одним із найдешевших в Україні.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 січня.

Як зазначив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, тариф на проїзд у міському тролейбусі не переглядався кілька років. За цей час істотно зросла електроенергія і вдвічі зросла мінімальна заробітна плата.

«Фактична собівартість ніяк не 4 і навіть не 6 гривень. А 11-12. Щоб зменшити фінансовае навнтаження, ми пропонуємо встановити тариф у 6 гривень», – зазначив Борис Смаль. 

Міський голова Ігор Поліщук додав, що понад 70% тарифу складає електроенергія. У вересні Луцьке підприємство електротранспорту сплатило за електроенергію 1 мільйон 400 тисяч гривень, а вже у грудні – 3,7 мільйона гривень.

«Луцьк є останнім обласним центром, де ще збергіається вартість проїзду 4 гривні», – додав Ігор Поліщук. 

Міський голова навів приклад, що у Тернополі та Львові проїзд вартує 10 гривень, у Вінниці та Франківську – 8, у Рівному – 6.

«На сьогодні Луцьк буде містом, де вартість проїзду одна із найнижчих. І залишиться однією із найнижчих навіть після підвищення тарифу до 6 гривень», – додав Ігор Поліщук.

Нагадаємо, що лучани не можуть поповнити City Card через додаток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів