Поділитись:

В Україні спростили COVID-вакцинацію підлітків: що змінилося

Понеділок, 17 січня 2022, 22:24
В Україні спростили COVID-вакцинацію підлітків: що змінилося

Міністерство охорони здоров'я скасувало вимогу щодо обов'язкової наявності всіх рутинних щеплень для вакцинації дітей віком 12-17 років проти COVID-19.

Про це повідомив пресцентр МОЗ.

Відтепер, щоб вакцинувати проти коронавірусу дитину 12-17 років, батькам достатньо записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. Адреси та контакти таких місць можна знайти на сайті або за телефоном 0 800 60 20 19.

Для вакцинації з собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років), щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. Для щеплення дітей 12-13 років також потрібна згода одного з батьків або опікунів. 

Водночас у МОЗ нагадали, що вчасне проведення обов’язкових рутинних щеплень залишається важливим – воно захищає дитину від 10 небезпечних інфекційних хвороб. Зокрема, йдеться про вакцинацію проти гепатиту B, туберкульозу, кору, дифтерії, поліомієліту тощо.

Нагадаємо, що на Волині упродовж попередньої доби зареєстрували 101 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 4, медпрацівників – 3).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів