Поділитись:

Коли щеплювати дитину від поліомієліту? – МОЗ

Середа, 19 січня 2022, 06:59
Коли щеплювати дитину від поліомієліту? – МОЗ

В Україні за Національним календарем вакцинації діти мають отримати 6 щеплень проти поліомієліту до 14 років.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

«Щеплення – єдиний спосіб запобігти поліомієліту, адже ліків проти цієї хвороби немає. Шести доз вакцини достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту на все життя», – йдеться у повідомленні.

 

Коли щеплювати дитину від поліомієліту? – МОЗ

Так, згідно з Національним календарем щеплень, щеплення проти поліомієліту дитина має отримати у 2, 4, 6 18 місяців, а також у 6 років та в 14 років. Перші два щеплення проводяться інактивованою поліомієлітною вакциною, інші чотири - оральною поліомієлітною вакциною.

В МОЗ нагадали, що восени 2021 року у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті виявили вірус поліомієліту. За даними міністерства, один з 200 інфікованих вірусом поліомієліту отримує параліч на все життя. 5-10% тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, помирають через те, що параліч уразив саме дихальні м’язи. Найбільш вразливі до цього захворювання – діти віком до п’яти років.

«Це небезпечне інфекційне захворювання повернулося в Україну через низький рівень охоплення щепленнями... Щепіться від поліо – для цього зверніться до вашого педіатра або сімейного лікаря. А якщо пропустили якісь дози щеплення, намагайтеся якомога швидше надолужити їх», – наголошують в МОЗ.

Нагадаємо, що в Україні розпочинається чергова хвиля захворюваності на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів