Поділитись:

Скільки коштує виступ «справжнього» Волинського народного хору, – Олександр Стадник (відео)

Понеділок, 17 січня 2022, 19:35
Скільки коштує виступ «справжнього» Волинського народного хору, – Олександр Стадник (відео)

Глядачі чекають виступів Волинського народного хору. Але гастролі по віддалених районах Волині – старим автобусом та в неопалюваних приміщеннях закинутих клубів – не той спосіб вийти на хоч якусь самоокупність. «Ми ніби потрібні, але водночас повинні просити грошей на підтримку діяльності»

Зі слів керівника та головного диригента Державного академічного Волинського народного хору Олександра Стадника – за нинішніх умов учасники колективу можуть просто «розійтись по домівках». Нам потрібне належне «промо», аби гастролювати так, як, наприклад «Сухішвілі». «Я б міг сформувати групу зі співаків на зразок «Лісапєтного батальйону», скласти програму сороміцьких пісень і публіці б усе це «зайшло». Але ми не хочемо втрачати свого рівня». 

Щодо виступів на «корпоративах»: «так, у нас є замовлення, коли ми виїжджаємо неповним складом. Але коли запрошують двох-трьох музикантів-співаків на святкування – це аж ніяк не Волинський хор. Люди очікують справжній хор, замість того приходять хіба що один-два його учасники». І  щодо заробляння грошей та виходу на самоокупність: зараз не час економити на ідеології і національній культурі.

Про реалії діяльності Волинського народного хору – з його художнім керівником Олександром Стадником в програмі «Прайм-Тайм».

Подробиці – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів