Поділитись:

За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)

Понеділок, 17 січня 2022, 12:19
За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)

Протягом трьох вихідних днів правоохоронці зупинили на дорогах Волинської області понад чотири десятки п'яних водіїв.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

З 14 по 16 січня на території обслуговування ГУНП у Волинській області співробітники секторів реагування патрульної поліції виявили 41 водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Факти правопорушень належним чином задокументовані: на нетверезих керманичів складено протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Нагадаємо, що минулого року була посилена відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Відповідно до ч. 1 ст. 130 КУпАП, керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, тягне за собою  накладення штрафу 17 000 грн з позбавленням права керування на строк один рік.

Повторно протягом року – штраф на водіїв у розмірі 34 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки з оплатним вилученням транспортного засобу. 

Третій раз протягом року керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів передбачає штраф 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Окрім того, збільшений термін розгляду таких справ судом – нині це один рік.

За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)За вихідні на Волині зловили понад 40 п'яних водіїв (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів