Поділитись:

"Порушення прав журналістів не буде" – депутат про пропускний режим у Волиньраді

Четвер, 27 жовтня 2016, 16:54
«Порушення прав журналістів не буде» – депутат про пропускний режим у Волиньраді

Автор проекту рішення "Про порядок доступу до засідань сесії Волинської обласної ради" депутат Володимир Кучер зауважив, що при написанні документа користувався регламентами та схожими документами інших обласних рад України.

Про це йшлося на комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 27 жовтня, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

"Журналісти скаржилися, що невідомі люди заважали їм займатися професійною діяльністю при висвітленні роботи сесій. Було, що громадські активісти перешкоджали роботі депутатів та голови обласної ради. Щоб надалі уникнути таких інцидентів та навести порядок в сесійному залі, пропоную приняти певні правила доступу до сесійних засідань", – переконаний Кучер.

Голова постійної комісії Анатолій Вітів зачитав присутнім лист від УСБУ у Волинській області, який спецслубба спрямувала в обласну раду після проведення свого есперементу з вибухівкою. СБУ надала рекомендації щодо вдосконалення системи охорони приміщень органів влади.

"СБУ вказує раді на доцільність посилення пропускного режиму, не обмежуючи прав громадян на вільний доступ до органів місцевого самоврядування. Мета – виключення безконтрольного переміщення осіб. Також рекомендовано регулярно вести журнал реєстрації", – йдеться в листі.

Більшість депутатів погодилися, що ситуація потребує поліпшення, але це треба прописати не в конкретному рішенні обласної ради, а вдосконалити Правила охорони адміністративного будинку Волинської обласної ради та прилеглої до нього території.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПОМИЛКОВО І ШКІДЛИВО, – ЕКСПЕРТ ПРО НАМІР ОБМЕЖИТИ ДОСТУП ДО СЕСІЙ ВОЛИНЬРАДИ

Голова фракції "Самопоміч" в облраді Михайло Імберовський, його колеги Костянтин Зінкевич та Сергій Слабенко вважають, що цей проект рішення є кроком назад в розвитку демократії в Україні і не матиме позитивних наслідків.

Різку критику щодо документа висловили присутні журналісти.

Анатолій Вітів заявив, що жодного порушення прав професійної діяльності журналістів в обласній раді не буде. Його в цьому підтримали депутат від УКРОП Олександр Курилюк, заступник голови облради та представник фракції "Батьківщина" Роман Карпюк, керівник "Самопомочі" Михайло Імберовський та депутат Сергій Слабенко.

У результаті комісія не приймала жодного рішення з цього питання.

"Сьогодні не всі голови чи представники фракцій змогли взяти участь у засіданні. Цікаво почути й їхні думки щодо проекту Про порядок доступу до засідань сесії Волинської обласної ради", – зауважив Вітів. Він також порадив автору документа Володимиру Кучеру проаналізувати та врахувати всі критичні зауваження.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ЦЕ НЕ ЯКЕСЬ НОУ-ХАУ", – КУЧЕР ПРО ПОРЯДОК ДОСТУПУ ДО СЕСІЙ ОБЛРАДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
17 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024