На Волині призначили голову лікарняного осередку (фото)

Четвер, 27 жовтня 2016, 16:16

Депутата облради Сергія Сівака призначили головою лікарняного осередку "Всеукраїнського Лікарського Товариства".

Про це повідомив у Фейсбуці Андрій Білан.

Під час конференції у Волинській обласній клінічній лікарні, на якій був присутній екс-міністр охорони здоров'я, народний депутат України Олег Мусій, головою лікарняного осередку "Всеукраїнського Лікарського Товариства" одноголосно обрали лікаря Сергія Сівака.

Мета створення на Волині "Всеукраїнського Лікарського Товариства" – нести юридичну та моральну відповідальність перед державою і суспільством за якість медичної допомоги, професійну підготовку лікарів і дотримання ними норм медичної етики, безпеку та забезпечення прав пацієнтів, а також вирішувати інші питання охорони здоров'я.

Народний депутат України Олег Мусій є співавтором законопроекту "Про лікарське самоврядування", який дозволить здійснити реформування методів управління у системі охорони здоров'я для забезпечення професійної автономії та захисту професійних прав лікарів, надання якісної медичної допомоги пацієнтам і гарантування дотримання прав людини у сфері охорони здоров'я.

Створення лікарських осередків на Волині дозволить об'єднати медиків різних напрямків для функціонування лікарського самоврядування.