Поділитись:

Російські пропагандисти на ТБ «обсмоктали» кадри з Волині (відео)

П'ятниця, 14 січня 2022, 14:00
Російські пропагандисти на ТБ «обсмоктали» кадри з Волині (відео)

Сюжет волинського телеканалу «Конкурент TV» потрапив до ефіру найголовнішого пропагандистського телеканалу Росії – Росія 24.

У сюжеті російського телеканалу під назвою «Майдан працює: в Україні готуються до введення талонів на продукти» йдеться про ймовірне введення на території України «антикризових заходів» у вигляді продуктових карток чи талонів – спеціальних чеків на певну суму грошей, які можна витрачати винятково на їжу. 

«"Антикризові заходи" для захисту "найбільш вразливих та незахищених". Вислови, в яких в українській пресі презентують, скажімо так, свіжу економічну ідею, яку опрацьовує офіс президента Володимира Зеленського. Як заявив його радник Олег Устенко, українська влада замислилася про те, щоб запровадити в "Незалєжной" системи продуктових талонів», – йдеться в описі цього сюжету.

В ефірі пропагандисти використали сюжет «Конкурент ТV» під назвою «На Волині за минулий рік продукти харчування подорожчали на 12,5 %».

На їхній погляд, можливе введення електронних талонів в додатку «Дія» «суперечить принципам декомунізації». Пропагандисти використали сюжети декількох українських телеканалів, для того аби обґрунтувати маніпулятивне припущення ведучої телеканалу Зінаїди Курбатової: 

«...якщо талони введуть, стає зрозуміло – люди купуватимуть за картками дешеве масло чи м'ясо. Будуть перепродавати його, для того аби виручити копійки чи обмінювати. З'явиться ще більше стихійних ринків. Хтось на цьому зробить нечесні гроші. А комусь не пощастить і він отруїться протухлими консервами – все це ознаки злиднів, хаосу і найголовніше – величезного людського приниження. Приниження цілого народу. Якими б не були ці талони...»

Насправді у використаному пропагандистами сюжеті телеканалу «Конкурент ТV» йшлося не про ймовірне введення продуктових талонів, а про здорожчання деяких харчових продуктів. 

Нагадаємо, що російська пропаганда з метою «промивання мізків» глядачам досить часто використовує сюжети українських телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
28 жовтня 2023
20 травня 2023
19 травня 2023
01 березня 2023
25 лютого 2023
21 лютого 2023
02 вересня 2022
12:31
22 серпня 2022
20 серпня 2022