Поділитись:

Що буде з доларом і в якій валюті зберігати гроші: поради луцької економістки (відео)

П'ятниця, 14 січня 2022, 15:00

До кінця 2022 році в Україні прогнозують зростання курсу долара до гривні на рівні 28,0 – 28,1 грн за долар.

Про це у програмі «Актуально» на «12 каналі» розповіла кандидатка економічних наук, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин Луцького НТУ, депутатка Луцької районної ради від «Громадянського Руху «СВІДОМІ» Оксана Урбан.

 

Зі слів економістки, в Україні відбувається поступове зростання курсу долара до гривні, отже, гривня знецінюється. 

«За прогнозами аналітиків, курс долара до кінця 2022 року буде на рівні 28,0 – 28,1 грн за долар. Хоча в державному бюджеті закладено курс 28,3 грн», – зазначила Оксана Урбан. 

Таким чином, у порівнянні з 2021 роком, вартість долара трохи зросте.

Проте при купівлі долара, зауважує економістка, варто враховувати сезонні коливання – поступово долар буде і зменшуватися, і зростати, як завжди відбувається в Україні. Тож, зберігаючи грошові заощадження, не варто забувати про поняття диверсифікації, тобто розпорошення ризику. 

«Не можна всі яйця класти в один кошик. Тобто доречними є певні заощадження в доларах, певні заощадження в євро, частину коштів варто зберігати в гривнях. А взагалі краще їх витрачати, тому що, якщо кошти залишаються в домашніх банках, а не в банках, це призводить до того, що зменшується рух грошей, що негативно впливає на стан економіки», – зазначає Оксана Урбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів