У Луцьку в 17-річного наркоторговця вилучили «товару» на 300 тисяч (фото, відео)

П'ятниця, 14 січня 2022, 12:14

Неповнолітнього жителя Полтавщини на Волині затримали із психотропами.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури працівники Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН Національної поліції України та Луцького районного управління поліції 13 січня 2022 року затримали 17-річного жителя міста Кременчук Полтавської області після одержання у відділенні поштового оператора посилки із психотропною речовиною PVP.

Особливо небезпечну психотропну речовину знайшли правоохоронці і під час обшуку у його тимчасовій оселі. Слідство вважає, що неповнолітній займався поширенням психотропів через «закладки», використовуючи месенджер Telegram.

Йому повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК
України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкцією ч.2 ст. 307 КК України за незаконне придбання й зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин
передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Як додають у пресслужбі поліції Волинської області,наркозловмисник забезпечував функціонування телеграм-каналу зі збуту наркотиків та психотропів, надсилав поштові відправлення із забороненими речовинами по Україні, залишав для потенційних клієнтів мастер-клади та закладки на території Луцька й Волинської області.

 

 

 

 

Щомісячно фігурант реалізовував близько 500 закладок та отримував за це дохід – 70 000-90 000 гривень.

Аби не втратити важливі речові докази, за місцем проживання наркоділка поліцейські провели невідкладний обшук. Там виявлено 450 г психотропної речовини Альфа «PVP»; понад 30 готових закладок, вагою 50 г; електронні ваги; зіп-пакети; ізоляційна стрічка; мобільний телефон; дві банківські карти.

Усе це скеровано на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Вартість вилучених психотропів за цінами «чорного» ринку становить понад 300 000 гривень.

Нагадаємо, що у Луцьку на проспекті Перемоги невідомі чоловіки шукали наркотики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: