Поділитись:

Україна планує запустити в космос вісім супутників до 2025 року

Вівторок, 11 січня 2022, 06:29
Україна планує запустити в космос вісім супутників до 2025 року

Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма на 2021-2025 роки передбачає виведення на орбіту восьми українських супутників.

Про це розповів голова Державного космічного агенства Володимир Тафтай, пише Укрінформ.

З його слів, програма містить три магістральних напрями: створення космічних систем спостереження Землі і потужної ракетної техніки, впровадження новітніх космічних технологій на ринку послуг і масштабний R&D.

Тафтай зазначив, що на орбіту виведуть один апарат середньої просторової розрізненості, шість апаратів високої просторової розрізненості (1 метр) і один апарат надвисокої просторової розрізненості (0,5 метра).

Крім того, передбачається створення ракетно-космічних комплексів важкого класу (Зеніт-7Н), ракети-носія середнього (Циклон-4М) і легкого (Циклон 1) класів, а також розробка комплексу надлегкого класу.

Також у рамках реалізації програми планується серійне виготовлення складових для ракет-носіїв Антарес і Вега, створення космічних систем моніторингу навколоземного космічного простору, апаратів для дослідження іоносфери й атмосферного аерозолю, новітніх приладів для участі у міжнародних проєктах спільно з NASA і Європейським космічним агентством.

Зі слів Тафтая, передбачається розгортання командно-вимірювальної станції телеметричної інформації на антарктичній станції Академік Вернадський.

Крім того, заплановано створення Місячного модуля, проєктування та розробку засобів, систем і приладів для перспективної Місячної місії у рамках міжнародного проєкту Артеміда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів