Поділитись:

BMW розробили перший у світі автомобіль, який може змінювати колір (відео)

Субота, 08 січня 2022, 06:34
BMW розробили перший у світі автомобіль, який може змінювати колір (відео)

Компанія BMW показала перший у світі автомобіль, який може змінювати колір за допомогою програми.

Про це пише Hromadske.ua.

Концепт-кар під назвою BMW iX Flow використовує технологію електронного чорнила (E Ink). Технологія змінює зовнішній вигляд автомобіля на різноманітні візерунки сірого та білого кольору.

Інженери компанії переконують, що технологія E Ink, яку використовують, дуже енергоефективна. Дослідники взяли матеріал – своєрідний товстий папір – і нанесли його на автомобіль.

Так, за допомогою електричних сигналів, які керуються програмою на телефоні, матеріал виносить на поверхню автомобіля різні пігменти. Через це автомобіль набуває іншого відтінку або дизайну, наприклад смуг, як у спортивних машин.

У майбутньому планують додати можливість також змінювати колір авто за допомогою кнопки на приладовій панелі або навіть жестами рук.

У BMW кажуть, що для підтримки кольору, який вибирає водій, не затрачається енергія. У компанії додали, що цю функцію можна вдало застосовувати для відбивання сонячного світла. Наприклад, у спекотний день, можна змінити колір на білий, щоб відбивати світло, а в холодний день, навпаки, поставити чорний, щоб поглинати тепло.

Нині автомобіль, представлений на виставці, може змінювати колір лише на сірий і білий. Однак у компанії обіцяють розширити технологію, щоб охопити більший спектр кольорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів