Поділитись:

На трасі Київ-Ковель викинули відходи від медпрепаратів

Середа, 26 жовтня 2016, 12:32
На трасі Київ-Ковель викинули відходи від медпрепаратів

За 150 метрів від автотраси міжнародного значення Київ-Ковель-Ягодин три вантажівки здійснили несанкціонований викид сміття, в основі якого – відходи від медичних препаратів.

У купах непотрібу люди знайшли також листівки і виписки з Львівського регіону. Про це повідомив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук, – пише Укрінформ.

Сміття виявили жителі населених пунктів на межі Олевського та Лугинського районів (Житомирська область).

"Гарна дорога міжнародного значення Київ-Ковель-Ягодин... І нас сповіщають, що нібито поблизу траси, на межі Олевського та Лугинського районів, було помічено гори сміття, залишеного невідомими. Звісно, ми оперативно відреагували на звернення та з'їхали з автомагістралі... Друзі, реально не міг повірити. На відстані в якихось 150 метрів від дороги, посеред поля, висипали три вантажівки побутового сміття, основу якого складали відходи від медичних препаратів. Жахлива картинка та неймовірний сморід", – написав депутат у Facebook..

З його слів, люди "натрапили на листівки і виписки з Львівського регіону".

"Люди розповідають, що в ніч на 23 жовтня бачили, як 3 вантажівки з'їжджали з дороги та поспіхом покидали район. Але ніхто й подумати не міг, що за 1 кілометр від житлових будинків селища Білокоровичі хтось залишить тонни сміття. І повірте, знаючи бойовий дух місцевих жителів, може відбутися самосуд над тими моральними виродками, які привезли сміття на Олевщину. А тим часом ми звернемося до правоохоронних органів, аби зареєструвати заяву про злочин", – написав він.

Раніше повідомляли, що 16 червня кілька десятків житомирян на околиці міста організували мітинг проти завезення на територію полігону сміття із Львівщини. Адже за попередні чотири дні на територію міського сміттєзвалища фури зі львівськими номерами завезли близько 400 тонн сміття. А вже 17 червня в офіційному листі до Житомирської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв протягом кількох днів забрати сміття, яке доставлялось зі Львова на житомирський полігон.

Проте за кілька місяців ситуація із вивезенням львівського сміття на Житомирщину знову набула резонансу. Зокрема, лише протягом жовтня несанкціонований викид відходів зафіксували ще в трьох районах області. Так, ввечері 2 жовтня автомобіль із львівськими номерами без жодних дозволів на викиди смiття та попереджень висипав побутові відходи у Ружинському районі, зокрема безпосередньо на проїжджу частину. Порушником виявилася львівська фірма "Танк Транс Україна", яка займається перевезеннями, а вiдправником вiдходiв – ТОВ "АВЕ Львів". 4 жовтня на сполох почали бити жителі села Павлюки Ігнатпільської сільської ради Овруцького району: вночі дві 20-тонні вантажівки скинули сміття в їхньому населеному пункті. Серед мотлоху місцеві зокрема помітили звернення народного депутата Дмитра Добродомова, адресоване Львівському міському голові Андрію Садовому. Згодом, 11 жовтня працівники заповідника "Древлянський", що в Народицькому районі, виявили близько 100 тонн відходів, в яких знайшли квитанції з львівськими реквізитами.

Слід "львівського сміття" знайшли і на Волині.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
15 лютого 2024