Поділитись:

У колишній луцькій в'язниці може з'явитися хостел

Вівторок, 25 жовтня 2016, 21:00

Пропозиція щодо облаштування хостелу у приміщенні колишньої тюрми (зараз – Замковий чоловічий монастир Архангелів, – Конкурент) прозвучала на комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму Луцької міської ради.

Директор історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Павло Рудецький підтвердив Конкуренту те, що така ідея в нього була давно.

"Таке є в планах. Це була моя ідея вже давно, але зараз пам'ятка перебуває у власності користувачів Волинської єпархії УПЦ КП", – зазначив він.

Довідка:

Луцька тюрма на території комплексу бригіток фактично існувала до середини 60-х ХХ ст. Найбільш трагічною для лучан є подiя 23 червня 1941 р, коли понад 2 тисячі в'язнів було розстріляно органами НКВС на подвір'ї тюрми. Після звільнення Луцька в'язниця знову почала використовуватися радянською владою за призначенням аж до 1958 року.

На території Луцького замку та луцької тюрми з жовтня 1941 р. до червня 1942 р. діяли шталаги № 360 і 365 – німецькі концентраційні табори радянських військовополонених. На окресленій території загинуло і захоронено понад 11 тисяч осіб різного етнічного складу та релігійного спрямування.

Тут же під час німецької окупації функціонувало ґетто, під час ліквідації якого за участю команд СД, німецької та української поліції було знищено 15-16 тисяч осіб. На цій території також був табір цивільного населення, створений після ліквідації ґетто, згодом – табір примусової праці для біженців-поляків.

Надрукувати
мітки:
коментарів