Поділитись:

Як відрізнити похмілля після новорічного застілля від штаму Омікрон: поради

Субота, 01 січня 2022, 08:45

фото ілюстративне

На ранніх етапах хвороби новий штам коронавірусу може маскуватися під стан, який людина відчуває після надмірного вживання алкоголю.

Заражені штамом коронавірусу Омікрон люди можуть сплутати його симптоми з сильним алкогольним похміллям, особливо під час і після новорічних застіль.

Через це лондонський лікар Адам Капута розповів виданню The Sun, як відрізнити COVID-19 від стану, який людина відчуває після інтоксикації алкогольними напоями.

Повідомляє про це Фокус.

«У цей час року люди розслабляються набагато частіше, ніж зазвичай... І ось, ви прокидаєтеся, відчуваючи себе змученим, і ви припускаєте, що це просто через алкоголь», – каже медик.

Однак насправді у цьому випадку людина може мати справу із коронавірусною хворобою. Особливість нового штаму коронавірусу Омікрон полягає в тому, що його симптоми, за словами експерта, набагато різноманітніші, ніж у Дельти, і на ранніх етапах можуть маскуватися під ознаки похмілля.

Так, людина заражена штамом Омікрон може відчувати сильну слабкість і втому, головний і м'язовий біль, а також неприємні відчуття в горлі.

Найпростіший спосіб зрозуміти, що ці ознаки не є наслідком споживання алкогольних напоїв – зробити ПЛР-тест на коронавірусну хворобу. Також, за словами лікаря, симптоми похмілля зазвичай проходять через 24 години – якщо цього не відбувається, то в цьому випадку можна припустити, що йдеться саме про COVID-19.

«Якщо відпочинок, їжа з доставки та лежання на дивані покращують ваші симптоми, то це, швидше за все, не Омікрон», – запевнив медик.

Експерт радить звернути увагу на будь-які «додаткові симптоми», які не властиві похмільному синдрому, такі як закладений ніс, кашель, підвищена температура, а також втрата нюху та смаку.

«Послухайте своє тіло і подумайте: "Чи відчувається це як похмілля, яке в мене було раніше?" Тому що нині так багато випадків захворювання та симптоми часто проявляються дуже неявно, тому справді розумно думати про тестування та самоізоляцію», – порадив медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів