Поділитись:

На Волині впроваджують німецький досвід профтехосвіти

Вівторок, 25 жовтня 2016, 20:31
На Волині впроваджують німецький досвід профтехосвіти

Одночасно у Львові та у Луцьку підписали Угоди про співпрацю між Освітнім центром баварської економіки та професійно-технічними навчальними закладами, метою якої є налагодження контактів між профтехосвітою та місцевими підприємствами.

Про це повідомляє Український журнал "Економіст".

Німецько-український проект "Партнерство у сфері професійної освіти в Україні" дасть змогу учням середньо-спеціальних навчальних закладів пройти виробничу практику з подальшим можливим працевлаштуванням. Тож випускники профтехучилищ матимуть вищу кваліфікацію та гідну оплату праці, а місцеві підприємства матимуть кваліфікованих працівників.

Ще одним плюсом такої ініціативи є обмін досвідом: майстри виробничого навчання отримають інтенсивну підготовку і консультації на актуальні теми профтехнавчання, які зможуть використати у своїй повсякденній роботі. Впровадження інноваційних методик освіти також підвищить професійний рівень українських фахівців. На думку організаторів, ця ініціатива сприятиме й вирішенню проблеми міграційних процесів, яка має місце у Волинській і Львівській областях.

"Нам під силу успішно реалізувати цей проект. Адже неозброєним оком видно, що в Україні він є дуже актуальним та потрібним. Ми прийшли сюди з власним досвідом, - наголосив керівник міжнародного департаменту групи BBW e. V. Фолькер Фальх. - Аналіз економіки Німеччини показав, що ту кризу, яка виникла 8 років тому, країна пройшла досить стабільно й через те, що ми маємо добре навчений професійний персонал... Раніше підприємства шукали дешеву країну для інвестицій, а сьогодні постає питання професійно навчених людей".

Реалізація проекту розпочалася з підписання угод про співпрацю з першими партнерами. Ними стали Львівське міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та Вище професійне училище № 20 у Львові, а також Луцьке вище професійне училище та Ковельський професійний ліцей на Волині. А серед підприємств Львівщини партнерами проекту стали СП ТОВ "Електротранс" та СП ТОВ "Сферос-Електрон", своєю чергою на Волині – АТ "СКФ Україна" (публічне), СП ТОВ "Модерн-Експо" та ТОВ "Волинь-Кальвіс".

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
28 квітня 2024
13 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
12 лютого 2024