Поділитись:

Телефонна розмова Путіна і Байдена: про що говорили

П'ятниця, 31 грудня 2021, 10:36
Телефонна розмова Путіна і Байдена: про що говорили

Президент Сполучених штатів Америки Джозеф Байден і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову.

В ході бесіди Байден закликав свого російського візаві відкликати війська з українського кордону і нагадав про наслідки за збройну агресію.

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на заяву високопоставленого чиновника адміністрації США.

Президент США Джо Байден у розмові з російським колегою Владіміром Путіним виклав два підходи, які готові застосувати США в залежності від дій Росії.

«Президент Байден виклав два шляхи, два аспекти підходу США, які дійсно залежатимуть від дій Росії в майбутній період. Один – це шлях дипломатії, що веде до деескалації ситуації, а інший – шлях, який більше зосереджений на стримуванні, передбачає серйозні витрати та наслідки, якщо Росія вирішить здійснити подальше вторгнення в Україну» – сказав чиновник.

За його словами, ці витрати включають економічні видатки, коригування та збільшення позиції сил НАТО в країнах-членах Альянсу, а також додаткову допомогу Україні, щоб вона могла далі захищати себе та свою територію.

Як зазначив чиновник, Байден дуже чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати будуть діяти за принципом «нічого про вас без вас»: «жодних розмов про питання, які найбільше хвилюють наших партнерів і союзників, без повних консультацій та участі наших партнерів і союзників». За його словами, Путін сказав, що розуміє цей підхід. 

«Обидва лідери визнали, що, ймовірно, будуть області, де ми можемо досягти значного прогресу, а також області, де домовленості можуть бути неможливими, і що майбутні переговори більш точно визначать контури кожної з цих категорій» – розповів чиновник адміністрації.

Протягом найближчих 10 днів США продовжать інтенсивні консультації з союзниками та партнерами, включаючи надання офіційного звіту про розмову Байдена і Путіна союзникам і партнерам, і зокрема, уряду України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
08 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
18 лютого 2024
15 лютого 2024
16 січня 2024
23 грудня 2023
18 грудня 2023
13 грудня 2023