Поділитись:

Діяльність комунальних підприємств Луцька стане прозорішою

Вівторок, 25 жовтня 2016, 16:52

На жовтневій сесії депутати Луцькради голосуватимуть за порядок інформування про діяльність підприємств та закладів, що перебувають у комунальній власності Луцької міської ради.

Порядок пропонують підтримати задля забезпечення відкритості і прозорості діяльності комунальних підприємств та закладів Луцькради та їхніх службових осіб. Про це йшлося 25 жовтня під час засідання "бюджетної" комісії.

Із проектом рішення депутатів ознайомила представниця ініціативної групи Орися Харитонюк.

Упродовж червня-липня 2016 року у восьми обласних центрах Західної України громадські активісти, експерти Інституту політичної освіти та Українського незалежного центру політичних досліджень на основі 20 індикаторів провели дослідження публічності комунальних підприємств.

Шляхом запитів на інформацію та пошуку відомостей у мережі інтернет учасники проекту збирали інформацію про діяльність комунальних підприємств восьми обласних центрів та склали рейтинг від найбільш закритих до найбільш публічних комунальних підприємств.

Жодне комунальне підприємство та комунальний заклад не поширювали у відкритому доступі декларації про доходи керівників. Відповіді на запити про отримання інформації теж були неповними: дев'ять закладів так і не надали відомостей про доходи керівників комунальних установ, не всі надали на запит і фінансові звіти.

Депутати із правками підтримали проект рішенння. Тому якщо на сесії міськради депутатський корпус проголосує за проект, то діяльність комунальних підприємств та закладів стане більш публічною та зрозумілою для громадян,

Надрукувати
мітки:
коментарів