Поділитись:

Влада, лісівники та деревообробники: у Волинському ОУЛМГ обговорили врегулювання ринку деревини

Середа, 29 грудня 2021, 23:03
Влада, лісівники та деревообробники: у Волинському ОУЛМГ обговорили врегулювання ринку деревини

Вчора, 28 грудня, відбулася робоча зустріч влади, лісівників та деревообробників під головування начальника управління Олександра Кватирка.

Про це повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.

Участь у заході взяли начальник управління екології та природних ресурсів Волинської  облдержадміністрації Валентин Кухарик, директори держлісгоспів області, заступники начальника та керівники профільних відділів Волинського ОУЛМГ, представники регіональних деревообробних підприємств.

Під час спільної розширеної наради у Волинському ОУЛМГ обговорили такі питання: вирішення проблемних питань на ринку деревини, стан та обсяги власної переробки у держлісгоспах області, надання роз’яснень про суми сплачених податків та зборів державними лісогосподарськими підприємствами у 2021 році, плани щодо організації роботи на 2022-й.

Зокрема, про об’єми заготівлі та напрямки розподілу деревних ресурсів в області розповів заступник начальника Олександр Рибчинський.

Він поінформував, що за 11 місяців 2021 року держлісгоспи області заготовили загалом 862,8 тис. куб. м деревини. Зважаючи на те, що особливу увагу традиційно приділяли ефективному використанню лісосировинних ресурсів, відбір ділових лісоматеріалів від рубок головного користування становив 77% і досяг 385,4 тис. куб. м.

Олександр Рибчинський наголосив, що ресурс реалізовано через аукціони – 619,3 тис. м3 лісопродукції (за 11 місяців). Крім того, що був направлений на власну переробку та потреби закладів соціальної сфери і населення.

Аналізуючи доповідь заступника, Олександр Кватирко зазначив: запас ресурсу в області лімітований. Тому зараз говорити необхідно не про те, кому вистачає чи ні ресурсу, а подбати про грамотний його розподіл. Адже виробничі потужності, кількість підприємств, які займаються переробкою деревини, на Волині зростає.

Олекандр Кватирко вніс пропозицію, щоб суб’єкти підприємницької діяльності інвестували як у лісозаготівельну  техніку, так і на придбання вантажних автомобілів для вивезення лісосировини.

Голова Асоціації розвитку малого та середнього бізнесу України Іван Литвинюк відзначив необхідність проведення таких нарад, адже це в результаті призводить до розв'язання локальних проблем.

Також окремо йшлося про можливість придбання специфічних лотів – при реалізації деревини дуба з попереднім оглядом враховувати вимоги споживачів щодо розмірів.

Олександр Кватирко запропонував формувати комерційні пропозиції, щоб на їх основі держлісгоспи області могли одразу формувати конкретні пропозиції.

Всі запропоновані рішення були внесені у протокол. Начальник управління наголосив, що з боку держлісгоспів області робитиметься все можливе, щоб  у виробничих взаєминах із регіональними деревообробниками були розуміння та взаємовигідна співпраця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів