Поділитись:

В Збройних силах Україні служить 57 тисяч жінок – Оксана Ярош (відео)

Середа, 29 грудня 2021, 20:23
В Збройних силах Україні служить 57 тисяч жінок – Оксана Ярош (відео)

В Україні продовжується війна і вона змушена реагувати на виклики, зокрема, наказ про військовий облік для жінок і є реакцією на сьогодення.

Про це в програмі «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» розповіла завідувачка кафедри політології та публічного управління ВНУ ім. Лесі Українки Оксана Ярош.

Вона зазначає, що в Збройних силах Україні служить 57 тисяч жінок, хоча сім років назад їх було всього 13 тисяч. Запит на цю роботу є, адже жінки теж хочуть реалізуватися в різних сферах, зокрема, і в секторі оборони.

Проте, вони мають менше можливостей в суспільно-політичній сфері та в кар'єрі через стереотипи, через те що вони виконують важливу для держави материнську функцію.

«Якийсь час жінка витрачає на народження і вигодовування дітей. Тобто вона реалізується як мама, але це не означає, що вона потім не може реалізовуватись як особистість», – каже Оксана Ярош.

Завідувачка зауважує, що для реалізації жінок у певних сферах були обмеження і була дискримінація, але «потрошечки воно змінюється».

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів