Поділитись:

Щороку на Брище вивозять близько 600 тисяч кубометрів сміття, – директор "Луцькспецкомунтранс"

Вівторок, 25 жовтня 2016, 18:05

Щороку на Брищенське сміттєзвалище вивозять близько 600 тисяч кубометрів відходів.

Про це розповів директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич під час круглого столу на тему "Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення" у вівторок, 25 жовтня, у прес-залі Палацу культури Луцька.

Із його слів, нині у Брищі старий полігон твердих побутових відходів не використовується, адже з березня 2016 року сміття вивозять на нову чергу.

"Нова черга полігону – це 8,84 гектара, яка розділена на три ділянки: одна – це побутові приміщення, друга – лінія для сортування та ще половина полігону, на якому ми маємо право добудовувати котлован для захоронення відходів. Кількість відходів, яка вивозиться на Брище, змінюється щосезонно. В цілому за рік надходить 600 тисяч кубометрів сміття. Наприклад, у 2015 році було захоронено 88 тисяч тонн сміття. Денна норма – це дві тисячі кубометрів сміття", – наголосив він.

Також новій черзі Брищенського сміттєзвалища (полігону твердих побутових відходів) уже понад рік діє сміттєсортувальна лінія. Валерій Кузьмич каже, що за рік вдається відсортувати близько 40 % відходів.

"На сьогоднішій день там проблема в тому, що лінія не працює на повну потужність через те, що є проблеми з електроенергією", – резюмував директор підприємства.

Надрукувати
мітки:
коментарів