У Володимирі незабаром вироблятимуть "зелену" енергію

Вівторок, 25 жовтня 2016, 15:27

У Володимирі-Волинському може запрацювати завод, який вироблятиме "зелену" енергію.

Про це стало відомо під час чергового щотижневого брифінгу міського голови Петра Саганюка з представниками місцевих засобів масової інформації, – пише Володимир Медіа.

Дирекція володимир-волинського цукрового заводу повідомила, що має намір переобладнати завод, аби виробляти на ньому так звану "зелену" енергію.

За словами Петра Саганюка, "енергоносії в країні постійно дорожчають, дорожчає газ, електроенергія, пальне. У таких умовах цікавість до "зеленої" енергетики зростає. Як вони (директори, – Конкурент) пояснили, відновити роботу цукрового заводу на сьогодні дуже складно, бо для того, щоб запрацювала така "махіна", потрібно сотні тисяч тонн буряка. А аграрії сьогодні переорієнтувалися на зернові культури, тому знайти сировину для заводу було б проблематично".

Також мер додав, що до кінця тижня приїде сам власник цукрового заводу, " і з ним ми маємо більш детально обговорити питання землі. Підриємство ось уже кілька років поспіль не платить податку на землю. Ми вже їм казали: не будете щось вирішувати з цією землею – ми її вилучимо і розприділимо між учасниками АТО. Бо заяв від учасників бойових дій уже близько шестисот, а вільної землі у місті немає".

1587
мітки: