Поділитись:

В Австралії вперше за десятиліття помітили рідкісну рожеву рибу з «руками»

Середа, 29 грудня 2021, 06:37
В Австралії вперше за десятиліття помітили рідкісну рожеву рибу з «руками»

Біля берегів острова Тасманія уперше за 22 роки помітили рідкісну рибу сімейства брахіоніхтієві з плавниками-«руками». В історії зафіксували чотири випадки спостереження за цими морськими тваринами.

Про це повідомляє BBC, пише hromadske.ua.

Рожева риба з «руками», також відома як Brachiopsilus, має незвичайну форму та плавники, якими вона «ходить» по дні моря. Вона є одним із 14 видів сімейства брахіоніхтієвих риб, які живуть лише біля узбережжя Австралійського континенту

Востаннє таку рибу бачили в живій природі в 1999 році біля узбережжя Тасманії, тоді її помітив один із пірнальників. Відтоді дослідники переймаються питанням збереження цього виду та класифікували його як такий, що перебуває під загрозою зникнення.

Загалом в історії зафіксовано чотири випадки спостереження за цими морськими тваринами.

Науковці вважали, що ця риба є мілководним видом, який живе у бухтах. Проте цього разу вона потрапила в об’єктив камери на глибині 150 метрів.

«Це приголомшливе відкриття, яке дає надію на подальше виживання рожевої риби з руками. Тепер стало зрозуміло, що їхнє середовище проживання та поширеність більші, ніж вважалося раніше», – каже автор дослідження професор Невіл Барретт з Університету Тасманії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів