Поділитись:

❗️ Волинь покине «червону» зону з 30 грудня

Вівторок, 28 грудня 2021, 17:47

В Україні у четвер, 30 грудня, Волинська та Запорізька області виходять з «червоної»  та переходять в «жовту» зону карантину,

Про це інформує міністр Кабміну Олег Немчінов у своєму твіттері.

«За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 грудня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки на території Волинської та Запорізької областей», – йдеться в повідомленні.

З 6 грудня в Україні набули чинності нові карантинні правила, які передбачають посилення карантину у жовтих зонах. Зокрема, кінотеатри, театри, заклади громадського харчування та інші громадські установи зможуть працювати лише за умови вакцинації 100% персоналу та відвідувачів.

При цьому заклади повинні перевіряти у відвідувачів QR-код сертифікатів вакцинації від коронавірусу за допомогою програми «Дія».

Нині в «жовтій» зоні перебуває Київ та 22 області, крім Волинської та Запорізької областей.

«Враховуючи, що в Україні вже фіксують перші випадки нового варіанту коронавірусу Омікрон, «червоний» рівень епідемічної небезпеки «повернеться» наступного року.

За цей час влада має проаналізувати роботу центрів вакцинації, інформаційну кампанію в області й зробити усе можливе, аби Волинь не потрапляла до «червоного» списку якомога довше, забезпечуючи комфорт мешканців області», – прокоментував ситуацію голова фракції «Громадянський рух «Свідомі» у Луцькраді Тарас Шкітер.

Нагадаємо, з 22 грудня на Волині почали вакцинувати третьою дозою вакцини проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів