Поділитись:

Катались на санчатах та псували бруківку біля РАЦСу: муніципали провели бесіду із дітьми

Понеділок, 27 грудня 2021, 20:05

Фото ілюстративне

Муніципальна варта провела профілактичну бесіду з дітьми, які катались на санчатах на площі біля РАЦСу.

Про це у Фейсбук пише Комунальна варта.

У дописі йдеться, що 26 грудня на «гарячу» лінію Луцької міської ради надійшла скарга, що на площі Героїв Майдану, що знаходиться на проспекті Соборності, діти влаштували ковзанку на санчатах.

За словами очевидців, через зимові розваги дітей на площі перед РАЦСом, руйнується нещодавно покладена бруківка та зелені насадження.

На це відреагував департамент муніципальної варти Луцька, інспектор якого провів профілактичну бесіду з дітьми.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик розповів, що нічого поганого у цьому немає.

«У цьому місці дуже невеличка гірка і там катаються найменші дітки. Вони катаються вже там багато років, скільки там існує РАЦС, скільки там існує та гірка. І після реконструкції площі ця гірка залишилась у тому ж місці – по обидва боки сходинок. І діти там катаються – це чудово, адже вони не ситять у ґаджетах, а гуляють на свіжому повітрі», – зазначив депутат.

Він також додав, що за такою ж логікою, що плитка на майдані пошкодиться від санчат, потрібно заборонити їздити відремонтованими дорогами чи ходити пішохідними переходами, адже ці речі також з часом псуються.

Також Андрій Лучик повідомив, що він нещодавно виявив проблему планування цієї оновленої площі, бо звичайному пішоходу не так то й легко через неї пройти.

«Від парку пройти до пішохідного переходу біля Гостинця на Соборності не так вже й легко, адже з одного боку немає тротуару, з іншого боку – скрізь шлях перегороджують газони, які знаходяться поперек звичного маршруту людей. Тому їх постійно можуть топтати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів