Поділитись:

Коли чекати нового піку коронавірусу: розповіли у МОЗ

Неділя, 26 грудня 2021, 00:24
Коли чекати нового піку коронавірусу: розповіли у МОЗ

Міністерство охорони здоров’я прогнозує початок нової хвилі захворюваності на COVID-19 уже в березні 2022 року, а до наступної зими коронавірус може стати сезонним захворюванням.

Про це представники МОЗ Ігор Кузін та Федір Лапій розповіли в інтерв’ю «Суспільному».

Зокрема, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін спрогнозував, що до кінця лютого 2022 року суттєвого підйому захворюваності не буде.

«За тими прогнозами, які ми робили спільно з РНБО, ми будемо десь варіювати в середньому до 4 тисяч випадків протягом доби, і така ситуація більш-менш стабільна буде спостерігатися до кінця лютого», – каже Кузін.

Він додав, що з березня очікується звичний підйом захворюваності. За його словами, у МОЗ не розраховують, що цей підйом може бути вищим, ніж аналогічний у 2021 році, проте лікар додав, що ситуація значною мірою залежатиме від даних, які опублікують щодо штаму «Омікрон».

Натомість глава національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій припустив, що до наступної зими коронавірус може стати чимось на кшталт сезонного захворювання.

Лапій також прокоментував загальну стурбованість варіантом «Омікрон». За його словами, хибна уява про легкість штаму може бути пов'язана з тим, що переважно ми отримуємо дані з країн Західної Європи, з Великої Британії, де високий рівень охоплення вакцинації серед груп ризику, тобто вони захищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів