Поділитись:

Список військовозобов'язаних професій для жінок хочуть скоротити

П'ятниця, 24 грудня 2021, 16:47
Список військовозобов'язаних професій для жінок хочуть скоротити

Міністерство оборони України планує скоротити раніше розширений список професій, представниці яких мають стати на військовий облік.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Завітневич розповів, що обговорив це питання з міністром оборони Олексієм Резніковим.

«Ми дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням. Прошу не сіяти паніку — жінок не призиватимуть на строкову службу. Військовозобов'язаними представниці визначених спеціальностей та професій стають лише у воєнний час. Зараз мають стати на військовий облік у своїх військкоматах», – повідомив Завітневич у Facebook.

Він також нагадав, що навесні Рада ухвалила закон щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку у якому вже була прописана ця норма.

«Така норма була і раніше, але перелік визначав Кабмін, проте Кабмін є великим колегіальним органом, а інколи рішення потрібно приймати вже сьогодні. В законі ж ми зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони. Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим», – зазначив нардеп.

Водночас Завітневич наголосив, що сама ініціатива є правильною. 

«Країна повинна знати свої резерви, ми повинні бути готовими, бо ситуація зобов’язує», – зазначив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів