Поділитись:

Біля Луцька базуватиметься батальйон тероборони: що відомо (відео)

Середа, 22 грудня 2021, 18:15
Біля Луцька базуватиметься батальйон тероборони: що відомо (відео)

У Луцьку доукомплектують підрозділ територіальної оборони. Такі підрозділи діють з 2018 року, однак, у штабі тероборони чекають на розпорядження щодо розгортання частин у більших кількостях в умовах мирного часу. Укомплектувати батальйон повинні до 15 січня 2022 року.

Про це повідомив командир батальйону територіальної оборони Олександр Адамович під час чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня.

«Раніше у теробороні було лише декілька людей. Зараз же формується повноцінний батальйон, військові прийматимуться до нас на службу на умовах грошового державного забезпечення», – повідомив Олександр Адамович. 

Військовий додав, що після доукомплектування батальйон буде готовий виконувати завдання щодо оборони міста та громади. Базуватися батальйон буде у селі Липляни. В селі розміщуватиметься два підрозділи: управління бригади тероборони та власне батальйон. Базуватися бійці тероборони будуть у приміщенні колишньої школи-інтернату.

Командир батальйону попросив міську раду сприяння щодо забезпечення військових меблями та офісною технікою. За його словами, це конче необхідно для того, щоб військові могли заселитися та приступити до виконання своїх завдань.

Олександр Адамович додав, що окрім основного завдання – оборони міста у разі потреби, батальйон буде виконувати й інші функції, покладені на нього новим законодавством. Йдеться зокрема про підсилення державного кордону, протидія ДРГ та незаконним збройним формуванням тощо. 

Також командир батальйону зазначив, що одним із головних завдань для військових лишається інформаційна робота з населенням.

«В загальному держава нас забезпечує. Є зброя, є боєприпаси, є балістичний захист, є форма одягу та паливо. Проводяться навчання. Зокрема, цього року у навчаннях на кордоні взяли участь 1 000 учасників. Це були цивільні люди, громадяни, які заключили з нами контракт у резерві. Головне наша завдання – це підготовка населення для того, щоб дати відсіч ворогу, якщо він посунеться до нас», – розповів командир батальйону.   

Нагадаємо, що в листопаді на кордоні з Республікою Білорусь відбулася спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Вона координувалася Державною прикордонною службою України та проводилася спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 березня 2024
11:20
21 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
03 березня 2024
28 лютого 2024
18 лютого 2024
08 лютого 2024
07 лютого 2024
03 січня 2024