Поділитись:

Щоб звільняти «Новоросію»: в Росії активно збирають групи найманців

Середа, 22 грудня 2021, 18:05
Щоб звільняти «Новоросію»: в Росії активно збирають групи найманців

У Росії останні три місяці активізувався набір груп найманців для «бойових відряджень» на український Донбас. При цьому найманцям не пояснюють задачі і хто керуватиме «парадом».

Про це пише «Медуза» після розмови з 8 джерелами: одним із вербувальників, учасниками бойових дій 2014-2015 років на Донбасі, військовими спеціалістами, які воювали в Сирії та Африці, а також членами «Союзу добровольців Донбасу», вихідцями з армії, спецслужб та спецпідрозділів МВС Росії.

За інформацією «Медузи», пропозицію поїхати до «оплачуваного відрядження в Україну» з кінця листопада 2021 року отримали не лише професійні найманці, а й колишні учасники збройного конфлікту на Донбасі. 

Як пише видання, набір проходить і серед мешканців невизнаних «ДНР» і «ЛНР», які мають бойовий досвід. Завдання, які поставлять перед цими «загонами», наразі невідомі. За словами опитаних, більшість отримали такі пропозиції в останні кілька тижнів. Натомість мешканці непідконтрольної Україні території Донбасу – трохи раніше: «десь із місяць тому», як уточнило одне з джерел.

За словами одного з найманців, такого широкого набору на український напрямок не було вже кілька років — зараз найактивніша з 2014 року кампанія з рекрутування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів