Поділитись:

У Пакистані святкували перемогу на виборах і випадково застрелили переможця

Середа, 22 грудня 2021, 05:37

У пакистанському місті Пешавар кандидат у депутати сільради Мохаммед Закрія Хан Сандай помер під час святкування перемоги на виборах. Його прихильники влаштували «святкову» стрілянину і випадково вбили політика кулею.

Про це повідомляє пакистанське медіа SAMAA, пише hromadske.ua.

Мохаммад Закрія Хан Сандай переміг на виборах на посаду генерального радника місцевої сільської ради.

Політичні прихильники Закрії Хана на честь його перемоги відкрили вогонь з автомата. Проте одна з куль випадково потрапила в депутата.

Як вказують у виданні, поліція була поруч із місцем події, але не вжила жодних заходів.

Питання зброї на Близькому Сході

Однією з причин інциденту називають широке поширення стрілецької зброї серед населення країн Близького Сходу. Володіння зброєю вважається ознакою сили та впливу. Її широко застосовують не тільки для захисту та самооборони, але і для збройового вітання гостей як звичай.

Так, у вересні бойовики угруповання «Талібан» у Кабулі влаштували стрілянину на честь нібито захоплення останньої провінції Афганістану Панджшер. Унаслідок обстрілу загинули щонайменше 17 людей, десятки поранених. Після цього угруповання заборонило своїм бойовикам стріляти в повітря. 

Інциденти із застосуванням вогнепальної зброї трапляються і в інших країнах. Як пише газета New York Post, раніше мешканець американського Норрістауна, що в штаті Пенсільванія, загинув від кулі, що влетіла у вікно під час сімейного обіду на честь Дня подяки. Кулю випустили через особистий конфлікт сусідів загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
22 березня 2024
20 березня 2024
17 березня 2024
10 березня 2024
01 березня 2024
12 лютого 2024