Поділитись:

Назвали умови для побудови сміттєпереробного заводу на Волині

Понеділок, 24 жовтня 2016, 14:00
Назвали умови для побудови сміттєпереробного заводу на Волині

Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук повідомив, що нині є потенційні інвестори для побудови сміттєпереробного заводу в області, але вони мають свої вимоги, без виконання яких, коштів вкладати не будуть.

Про це він розповів у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент".

За словами посадовця, економічна доцільність з'являється при великій кількості відходів – від 100 тисяч тонн. Таким чином, можна буде окупити інвестиції за 10 років. За підрахунками, Волинь продукує 170 тисяч тонн сміття, що стає передумовою для будування одного потужного заводу.

Каменем спотикання може стати незгода органів місцевого самоврядування, які самі розпоряджаються твердопаливними відходами і можуть не надати згоду на їхнє використання, а шукатимуть власні шляхи залучення коштів.

"Ми отримали пропозицію від китайських інвесторів, якщо концепція проекту буде більш-менш прийнятною для них, то потрібно буде укласти угоду про наміри. Заодно вони потребують гарантій від місцевої влади, про передавання відходів тільки їм упродовж визначеної кількості років. Більше того, вони хочуть мати змогу продавати продукт переробки, що в їхньому випадку буде електричною енергією", – зауважив посадовець.

Якщо домовитися все ж вийде, то потрібно підібрати підходящу земельну ділянку. Наразі найкращим місцем вбачають Ковель, який знаходиться в центрі області та має вигідне положення.

"Там є декілька ділянок, одна з них, поблизу мікрорайону "Ковельсільмаш", що дає ряд додаткових переваг", – розповів Кошарук.

Заступник підкреслив, що в цьому контексті будуть проводитися робочі наради із представниками міст і районів, з метою досягнення спільного бачення.

Надрукувати
мітки:
коментарів