Поділитись:

Бери, лікарю, хабар – купиш подарунки своїм рідним

Вівторок, 21 грудня 2021, 07:40

У всьому має бути межа. І в хабарях також.

У онкологічній лікарні закінчилась операція. Анестезіолог мені потім розповідатиме, що вона зятягнулась на 30 хвилин. І маму замість 2,5 годин оперували три години.

Мене пускають в реанімацію на 10 хвилин, за що я безмежно вдячна. А потім лікар, аби зі мною поговорити, веде мене у порожній коридор.

– У вашої мами супутні хвороби, тому потрібен догляд додатковий. І крім того, ви ж хочете, щоб за нею вночі подивилися медсестрички? – питає.

– Так, хочу.

– Анестезія і послуги реанімації коштують ...тисяч. Я ще маю медсестрам дати, – нагадує.

Лікар мене не здивував, бо вже про нього чула. Кажуть, він оцінює зовнішній вигляд пацієнтів і родичів, і вже відштовхуючись від цього, називає конкретну суму операції. Так кажуть – я не знаю. Але перед тим спілкувалася з людьми, яким робили аналогічні хірургічні втручання. Вартість операцій у всіх різна.

– Це ще не все. Ще маєте хірургові заплатити, – знову нагадує анестезіолог.

– Які гроші? Про що ви говорите? Будете здорова – тоді й поговоримо, – відповіла молода лікарка-хірург, яка, не розгинаючи спини і не відходячи від пацієнтки три години, оперувала її. Було, що я п'ять годин простояла в операційній, коли чоловікові міняли клапан на серці, тому знаю, хто що з лікарів робить. Не заперечую: робота анестезіолога – дуже відповідальна, адже саме він підбирає дозу анестезії, що є дуже важливо.

А потім знайома розкаже історію:

– Не дивуйся. Друг мого чоловіка лежав в тій лікарні з четвертою стадіює раку. І знаєш, усі знали, що він помре, але гроші брали до останнього.

Історія далеко не про всіх лікарів. Бо більшість таки просто відмінно і чесно робить свою роботу за гроші, які їм платить держава. Історія про такі винятки, які збирають гроші з безробітних онкохворих пацієнтів на новорічні подарунки своїм рідним. Цікаво, чи думають ці лікарі про те, що у пацієнтів тепер не буде за що придбати подарунки?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів