Поділитись:

Електронний облік в електротранспорті Луцька повністю вивів з «тіні» процес перевезень (відео)

Понеділок, 20 грудня 2021, 21:42
Електронний облік в електротранспорті Луцька повністю вивів з «тіні» процес перевезень (відео)

Електронний облік в електротранспорті повністю вивів з «тіні» процес перевезень  тим часом приміські маршрутки продовжують проводити готівковий розрахунок і порушують прозорий облік пасажиропотоку.

Про це в ефірі програми «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» розповів директор Департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Директор зазначає, що до введення систематизованого обліку були так звані коефіцієнти пільговиків. Один раз у 2-3 роки за допомогою студентів навчальних закладів міста проводився облік пасажирів, тобто, студент заходив в автобус, кілька днів їздив і відзначав собі в зошиті скільки зайшло пасажирів і скільки серед них пільговиків. Потім виводили середній коефіцієнт на всіх маршрутах і вважалося, що на одного платного пасажира заходить 1,5 пільгового, за який треба заплатити. Залежно від кількості проданих квитків платних пасажирів по цьому коефіцієнту визначалася сума коштів, яку треба заплатити перевізнику, в основному це було Луцьке підприємство електротранспорту.

«Коли ми ввели легальний облік, зараз пільговик заходить і теж валідується, бачимо реальну кількість і зрозуміли, що ці коефіцієнти не мають нічого спільного з тим, що є насправді», – каже Борис Смаль.

Він також зауважує, що за останній рік підприємство електротранспорту перевели на оплату не за пільговиків, тому що їм це буде невигідно, а на оплату за кілометр проїзду. Таким чином можна компенсувати соціальне навантаження, яке несе підприємство. 

Деталі – у відео.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
31 січня 2024
07 грудня 2023
03 грудня 2023
11:15
21 листопада 2023
16 листопада 2023
17 жовтня 2023
03 жовтня 2023
02 жовтня 2023
11 серпня 2023
08:43