Поділитись:

Україна займає восьме місце у світі за кількістю емігрантів

Неділя, 19 грудня 2021, 00:29
Україна займає восьме місце у світі за кількістю емігрантів

Україна займає восьме місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів українського походження.

Про це у Facebook повідомив Офіс омбудсмана України з нагоди Міжнародного дня мігранта.

Зазначається, що в останні десятиліття міграція набула величезних масштабів – у результаті глобалізації суспільства значно збільшилася кількість людей, які прагнуть змінити місце проживання.

«Сьогодні кожна 35-та людина мешкає, навчається або працює за межами своєї країни, а загальна чисельність мігрантів становить понад 300 мільйонів осіб», – розповідають в Офісу Омбудсмана.

Водночас у Державній міграційній службі зазначають, що станом на кінець листопада 2021 року в Україні постійно проживають понад 302 тисячі іноземців та осіб без громадянства, ще понад 183 тисячі перебувають тут тимчасово. Найчастіше в країну приїжджають на навчання у вишах, для працевлаштування та возз’єднання сім’ї з громадянами України. Також у відомстві повідомили, що на сьогодні в Україні близько 35 тисяч осіб проживають без документів, які посвідчують особу та її спеціальний статус.

«Тобто, донедавна такі особи не мали права на роботу, освіту, медичне обслуговування, отримання соціальних послуг, отримання пенсій за віком тощо. Однак, у червні 2021 році було запроваджено процедуру визнання особою без громадянства, завдяки якій вказана категорія осіб отримала змогу перебувати на території України законно, отримувати документи, що посвідчують їх особу та підтверджують законність проживання на території України», – говорять в ДМС.

Згідно з даними ООН, загальна частка мігрантів від всіх жителів планети становить близько 3,5%, переважна більшість яких походить з Індії, Мексики та Китаю. Крім того, основна частка мігрантів мешкає лише в десяти країнах: США, Німеччині, Саудівській Аравії, Росії, Великій Британії, ОАЕ, Франції, Канаді, Австралії та Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів