Поділитись:

У «Ягодині» черга з фур розтягнулася на вісім кілометрів (відео)

Четвер, 16 грудня 2021, 13:19
У «Ягодині» черга з фур розтягнулася на вісім кілометрів (відео)

Через те, що Польща змінила умови в’їзду з України, напередодні католицького Різдва у пунктах пропуску утворилися довжелезні черги з вантажівок.

Про це інформує ТСН.

Нагадаємо, з 15 грудня уряд Польщі посилив карантинні обмеження. Зокрема особи, які в'їжджають до цієї країни з-за меж Шенгенської зони, повинні пред’явити негативний тест (ПЛР або антиген), який зроблений не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону. Вимога тесту стосується навіть повністю вакцинованих громадян.

Зокрема, на Волині перед пунктом пропуску «Ягодин» черга з вантажівок розтягнулася майже на вісім кілометрів і просувається вона дуже повільно. За годину роботи знімальної групи автівки не зрушили з місця ні на метр. Зараз тут близько чотирьох сотень вантажівок. Для порівняння, 15 грудня їх було півтори сотні.

Не всі водії знають про нові правила перетину кордону. І хоча тут працюють два пункти тестування, їх замало, стверджують водії. По дві години стоять лише у черзі за тестом.

«Водії не залишають пункт пропуску, бо чекають на результати тестування», – каже заступник начальника пункту пропуску «Ягодин» Віктор Лончук.

Ще однією причиною черг саме на цьому пункті пропуску митники називають реконструкцію, яку здійснюють поляки зі свого боку. На пункті Дорогуськ встановлюють електронну систему перетину. Поки тривають роботи, пропускатимуть менше автівок.

Деталі – згодом.

Нагадаємо, з 16 грудня Італія забороняє в’їзд з території України навіть вакцинованим проти коронавірусу громадянам через поширення більш заразного штаму «Омікрон». Вони діятимуть до 31 січня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів