Поділитись:

До сіл, які співпрацюватимуть з Луцьком, можуть пустити тролейбуси

Неділя, 23 жовтня 2016, 14:05
До сіл, які співпрацюватимуть з Луцьком, можуть пустити тролейбуси

У села, які офіційно укладуть договір про співпрацю з Луцьком, мають намір продовжити тролейбусну лінію.

Це передбачено у програмі розвитку Луцького підприємства електротранспорту, однак її реалізація залежатиме від європейських структур. Про це повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко у програмі "Відкрите місто".

"Ми як міська рада подалися на програму Європейського банк реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку, на 4,9 мільйона євро. Наша заявка буде розглядатися в наступному році в Люксимбурзі. Якщо вони погодять, а ми на це сподіваємося, можна буде за ці гроші купити 30 нових тролейбусів, оновити контактну мережу", – розповів Григоренко.

Також він повідомив, що в ті сільські ради, які офіційно укладуть договір з Луцьком, і там, де буде технічна можливість (ширина дороги, мінімум поворотів), можна буде продовжити тролейбуси.

"Наприклад, як варіант, технічна можливість (при наявності коштів) є до Гіркої Полонки. Сьогодні Гірка Полонка йде з нами на співпрацю, ми починаємо обговорювати цей процес, і теоретично, за наявності всіх коштів, лінію із Львівської можна продовжити, до того ж дорога в гарному стані сьогодні", – заявив Сергій Григоренко.

Тому заступник міського голови закликає сільські ради до співпраці.

Надрукувати
мітки:
коментарів