Поділитись:

Світовий бренд Nike створить власний віртуальний світ Nikeland

Вівторок, 14 грудня 2021, 21:48
Світовий бренд Nike створить власний віртуальний світ Nikeland

Компанія спортивного взуття та одягу не перестає дивувати поціновувачів крутими ідеями. Стало відомо, що нещодавно у своєму офіційному блозі бренд поділився з користувачами інформацією про роботу над створенням віртуального світу Nikeland.

Фактичним розробником виступить компанія Roblox, яка випустить метавсесвіт на базі однойменної ігрової платформи.

Повідомляється, що гравці зможуть змагатися у різних міні-іграх. На старті користування Nikeland буде безкоштовним. Всі будівлі та структури в цьому світі підбирались з огляду на реальні штаб-квартири компанії. Створені були деталізовані арени в Roblox, на яких гравці як вже згадувалось зможуть взяти участь у різних міні-іграх, пов'язаних зі спортивними дисциплінами. Можна буде пограти в наздоганялки, в «підлогу – це лава» або у вибивали. Але цим все не обмежиться і набір інструментів дозволить створювати в цифровому світі власні ігри.

За словами творців, гра буде задіювати акселерометр у пристрої та всіляко провокуватиме гравців на здійснення дій у реальному світі. Наприклад, рухати власним тілом, аби прискорити віртуального персонажа. Кожен «житель» Nikeland матиме унікальний аватар. Його можна буде споряджати у фірмовий спортивний одяг, відтворений з реальних зразків. Купити собі пару кросівок Air Max можна буде за спеціальну внутрішньо ігрову валюту, яку видають за успішне проходження міні-ігор або на сайті HypeSneakerShop. Можна сказати, що цей світ – це безкоштовна спільнота, яку зможе відвідати будь-який гравець у Roblox. Займатися розробкою внутрішньо ігрових дисциплін теж може будь-хто.

Зрештою, компанія планує інтегрувати ігрові місії, що імітуватимуть глобальні спортивні події. До того ж, у Nike вже зареєстрували багато нових товарних знаків, які свідчать про намір виробляти та продавати віртуальні товари. За словами фінансового директора компанії Метта Френда, вже до 2025 року компанія має намір сфокусувати 40% свого бізнесу на цифрових товарах. За даними дослідницької компанії Strategy Analytics, глобальний ринок метавсесвіту становитиме $6,16 млрд у 2021 році та зросте до $41,62 млрд до 2026 року. Спеціалісти впевнені, що в найближчі кілька років цей напрямок розвиватиметься швидкими темпами. Тепер крім якісних колекцій спортивного одягу та взуття можна буде насолоджуватись й перебуванням у цифровому всесвіті популярного бренду.

Надрукувати
мітки:
коментарів