Поділитись:

Яких фахівців бракує в Україні

Субота, 22 жовтня 2016, 21:23
Яких фахівців бракує в Україні

Рівень безробіття в другому кварталі цього року становив 9,8%, при цьому в Україні понад 1,7 мільйона безробітних.

Найбільш затребувана професія в Україні – продавець-консультант, при цьому в минулому сезоні несподівано багато вакансій на ринку праці з'явилося для кухарів. На другому місці за популярністю після продавців – регіональні торгові представники, на третьому – водії. Про це розповідає HR-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна, – пише "Сегодня".

Цього літа, за словами Тетяни Пашкіної, вакансій кухарів в 4,5 рази більше, ніж минулої зими. При цьому кухаря потрібні не тільки в кафе і ресторани, а й в супермаркети з власної кулінарією, на автозаправні станції і т.д. На "вході" кухарі можуть заробляти від п'яти до семи тисяч гривень. Як каже експерт, часто роботодавці спочатку платять кухарям стільки ж, скільки і офіціантам, але без "чаю". Щоб стати професійним кухарем і отримувати відповідний оклад, знадобитися не менше двох-трьох років досвіду роботи.

"З кухарями така тенденція тримається вже три роки. У списку дефіцитних спеціальностей кухар вийшов на друге місце. Зараз 3217 вакансій кухаря, на повну і неповну зайнятість. Із зарплатою від 5500 до 9000 гривень і при цьому безкоштовне харчування. Без досвіду роботи буде менша заробітна плата, і вас навчать ", – пояснює HR-експерт порталу rabota.ua.

Аналітик Антон Козюра зазначає: традиційно найлегше знайти роботу висококваліфікованим фахівцям, яким надходять пропозиції про роботу ще до звільнення. Правда, в останні два роки такі фахівці часто знаходять роботу за межами країни.

"Високим залишається попит на працівників сфери послуг, дещо вирівнялася ситуація в банківському секторі в основному за рахунок банків з іноземним капіталом", – додає експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів