Поділитись:

Які факти порушень законодавства найчастіше фіксує лісова охорона на Волині

Вівторок, 14 грудня 2021, 15:10
Які факти порушень законодавства найчастіше фіксує лісова охорона на Волині

Питання дотримання правил перевезення деревини, як і її реалізації, перебувають на постійному контролі працівників державної лісової охорони. Є представники деревообробного бізнесу, які систематично потрапляють у поле зору лісової охорони та поліції.

Про це повідомили на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Варто наголосити: рейдові перевірки в масивах державного лісового фонду та прилеглих доріг є цілодобовими. Для посилення роботи у цьому напрямку створюються окремі групи – спільно з працівниками поліції.

Численними є виявлені факти порушень, де у документах фігурує ТОВ «Верба-ВВ» та інші дрібні приватні деревообробні підприємства, що якимось чином пов’язані.

Зокрема, працівники державної лісової охорони  ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» під час спільного рейду з працівниками поліції поблизу с. Стобихівка Камінь-Каширського р-ну зупинили автомобіль, завантажений палетними  зготовками загальним об’ємом 18  м3. Водій пред’явив фіктивну накладну на ТОВ «Верба-ВВ».

Подібні факти фіксували працівники державної лісової охорони ДП «Камінь-Каширське ЛГ». Під час спільного з поліцією рейду поблизу того ж села Стобихівка зупинили вантажівку. Водій пред’явив накладну на внутрішні перевезення на лісопродукцію, де відправник – ТОВ «Верба-ВВ. На частині колод були відсутні  бирки для маркування. Автомобіль та деревину  було затримано та доставлено на штрафмайданчик.

З боку цього ж підприємства фіксувалися також іншого роду зловживання. Працівники державної лісової охорони ДП «Турійське ЛГ» під час проведення рейду в Ружинському лісництві виявили незаконну порубку. Розчистку місцевих паїв проводило ТОВ «Верба-ВВ», які нібито «випадково» зайшли на територію державного лісового фонду. При цьому сума завданих збитків державі становила понад мільйон гривень.

Порушення виявлялися і під час перевірок приватних пилорам.  Працівники державної лісової охорони ДП «Ратнівське ЛМГ» у с. Велимче Ковельського р-ну виявили деревину загальним об’ємом 22 м3. Власник пилорами надав документи на походження лісопродукції знову таки ж від ТОВ «Верба-ВВ». В результаті перевірок документів було виявлено ряд невідповідностей (діаметри, довжини, кубомаса). Спільно з поліцією деревину було вилучено та згодом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 КК України.

Як відомо, на ТОВ «Верба-ВВ» відбувалися обшуки. В результаті правоохоронці виявили ряд порушень (невідповідність бирок, відсутність бирок, а також невідповідність довжин). Тоді було вилучено понад 1 500 м3 деревини та палетної заготовки.

Один з останніх фактів зафіксовано у суботу, 11 грудня. Працівники державної лісової охорони зупинили автомобіль, що рухався із с. Велимче Ковельського р-ну, водій знову ж надав документи на ТОВ «Верба-ВВ».

Працівники державної лісової охорони і надалі проводитимуть рейди та перевірки. Будемо також інформувати про приватні підприємства, які найчастіше стають фігурантами лісопорушень та в подальшому – кримінальних проваджень.

Які факти порушень законодавства найчастіше фіксує лісова охорона на ВолиніЯкі факти порушень законодавства найчастіше фіксує лісова охорона на ВолиніЯкі факти порушень законодавства найчастіше фіксує лісова охорона на ВолиніЯкі факти порушень законодавства найчастіше фіксує лісова охорона на Волині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів