Поділитись:

Ковзанка на дорогах: у «Луцькспецкомунтрансі» кажуть, що посипали все (відео)

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 14 грудня 2021, 12:02
Ковзанка на дорогах: у «Луцькспецкомунтрансі» кажуть, що посипали все (відео)

Фото ілюстративне

У Луцьку за останню добу суттєво зросла кількість ДТП. 

За інформацією патрульної поліції міста, тільки за вчора, 13 грудня, було 25 повідомлень про аварії на дорогах міста. Більшість, на щастя, були незначними, однак небезпека для водіїв та пасажирів була. 

Багато власників авто скаржилися на якість прибирання снігу з доріг. Мовляв, місто було дуже погано прибране, а дороги небезпечними. 

Очільник комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», яке у місті відповідає за посипання доріг, Володимир Марценюк у коментарі журналістам сайту новин Луцька «Конкурент» зазначив, що ситуація на дорогах справді була небезпечною увечері у понеділок, 13 грудня. Однак, станом на ранок вівторка 14 грудня її вдалося нормалізувати. 

«Небезпечно було рухатися вчора з 18:00 до 22:00. Випав інтенсивний сніг, був великий трафік автомобілів, і воно прикаталося. Був ускладнений рух спецавтомобілів, які посипають вулиці, і реагент подіяв пізніше, ніж потрібно. Сьогодні весь лід вже розмитий, дороги безпечні. Зараз по місту працює п'ять одиниць транспорту. Вони інспектують і посипають небезпечні ділянки. Посипають технічною сіллю і соляними сумішами – піщаною і щебеневою.  Тротуари чистить спеціальна тракторна техніка», – каже він.

У свою чергу луцькі патрульні просять водіїв бути обережними та дотримуватися простих правил безпеки: 

  • дотримуватися безпечної дистанції та правил маневрування;
  • не перевищувати швидкість;
  • рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями;
  • якщо в дорозі вас застав сильний сніг, краще зупинитися та перечекати негоду (при зупинці обов’язково варто вмикати аварійну світлову сигналізацію).
  • слідкувати за технічним станом автомобіля, у багажнику мати трос для буксирування, а також не завадять ланцюги для коліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
11 квітня 2024
05 квітня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
15 січня 2024
08 січня 2024
07 грудня 2023
06 грудня 2023
29 листопада 2023