Поділитись:

Волинянин не дотримувався техніки безпеки на виробництві. Йому відірвало руку (відео)

Понеділок, 13 грудня 2021, 10:39
Волинянин не дотримувався техніки безпеки на виробництві. Йому відірвало руку (відео)

У Мар’янівці працівникові цукрового заводу відірвало руку.

Про це інформують Волинські новини.

На заводі Тарас Кукевич працює слюсарем-ремонтником вже чотири роки. А 24 листопада чоловіка спіткала біда, повідомляє телеканал «Аверс».

Трагедія сталася, коли він узявся самотужки поправити стрічку транспортера, але його рука сковзнула і її затягнуло по лікоть.

«Зійшла стрічка, ключем пробував її налаштувати, не виходило. Тоді вирішив почистити ролики. Два почистив, глянув на барабан, на ньому було незначне налипання. Саморобним скребком чистив це налипання і в момент, коли закінчував цю роботу, рука сковзнула й опинилася між стрічкою і барабаном. І в цей момент відірвало руку вище від ліктя», – пригадує Тарас.

Чоловік каже: далі все було, немов у тумані.

«Я подумав, що це долоня, а то була вже рука. Не знаю, як, зібравшись з силами і думками, біг наниз, щоб мене хтось побачив з колег. Двома поверхами спустився, мене побачили хлопці і далі покликали інших. Спинили кров, як могли і чим могли. Винесли мене в рядні і посадили в заводську машину. Поїхали назустріч швидкій», – розповідає чоловік.

На заводі кажуть: травмований працівник не повідомив начальника зміни про несправність обладнання й самотужки поліз його ремонтувати. А цього робити не можна.

«Він здійснює нагляд за обладнанням, має пильнувати за його справністю. Коли є потреба його чистити, то обладнання належить вимкнути. І про це треба повідомляти начальника зміни», – каже головний інженер цукрового заводу Михайло Озірський.

Зі слів головного інженера, це обладнання зламане не було.

Тараса Кукевича одразу прооперували та готують до пересадки шкіри. Однак поки цього робити не можна, бо після травмування одразу пішло зараження і рана погано гоїться.

На заводі про працівника не забули, допомагають йому швидше одужати.

«Підприємство підтримує Тараса Никоновича. Надали йому першу допомогу, допомогли фінансово. Окрім виплат, які передбачені фондом соціального страхування, гроші зібрали й працівники заводу. Будемо підтримувати й під час реабілітації», – запевняє інженер з охорони праці цукрового заводу Валентина Загоровська.

Зазначається, що нещасного випадку можна було б уникнути, якби працівник дотримався правил безпеки, переконаний керівник управління Держпраці у Волинській області Олександр Козлюк.

«Попередньо можна сказати, що цей працівник знехтував правилами охорони праці. Це зафіксовано певними актами. Розслідування триває, але вже можна сказати, що встановлено: працівник не повідомив начальника зміни, окрім того, було допущено грубе порушення. Йому потрібно було зупинити роботу устаткування, але він вирішив на ходу всі ці речі зробити. Тому й сталася біда», – каже чоловік.

Доки триває слідство, на заводі вже була перевірка з управління Держпраці. А фахівці наразі з’ясовують обставини того трагічного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів