Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 12 грудня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про шлагбаум

У понеділок, 6 грудня, муніципали демонтували тимчасові споруди й шлагбауми біля ТЦ «Ювант» на вулиці Карпенка-Карого.

До Луцької міської ради неодноразово надходили скарги від громадян щодо неправомірних дій ПФ «Скорпіон-сервіс», яка самочинно облаштувала стоянку для автомобілів на земельній ділянці комунальної власності, а працівники фірми вимагали кошти за проїзд та парковку на території, яка не відноситься до денної стоянки.

Тимчасова споруда та шлагбауми були встановлені без відповідних дозвільних документів та використовувались для обмеження проїзду комунальною територією.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про «нанотехнології»

У місті Ківерці Луцького району комунальники творчо підійшли до проблеми посипання дороги протиожеледними матеріалами при відсутності відповідної техніки.

Вони причепили до трактора підводу з піщано-щебеневою сумішшю й посадили в неї двох працівників з лопатами. Трактор «змійкою» їде дорогою, а чоловіки лопатами розкидають вміст підводи по проїжджій частині.

Про ДТП

У неділю, 12 грудня, близько 15:00 у Луцьку на проспекті Соборності водій Renault Megane, втікаючи від патрульних, наїхав на людей. Після цього машина знесла дорожній знак та в'їхала в дерево. Пішоходи перетинали проїжджу частину по регульованому пішохідному переходу на зелений сигнал світлофора.

За кермом «рено» перебував 16-річний юнак. Попередньо, хлопець взяв автомобіль у батька, аби покататися разом із двома друзями.

За кермом він знімав відео, яке хотів викласти у соцмережі.

Не побачивши червоний сигнал світлофору, він в'їхав у людей, які переходили дорогу на пішохідному переході.

Про автобан

У 2022 році в Україні планують збудувати швидкісну трасу сполученням Краковець-Броди-Рівне. Автобан простягнеться через Дубно, за півсотні кілометрів від Луцька.

Про це стало відомо під час засідання Кабінету міністрів.

«Автодорога Краковець-Броди-Рівне має стати першим проектом державно-приватного партнерства у сфері будівництва та експлуатації доріг. Необхідно якнайшвидше розпочати його реалізацію», – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Загальна протяжність дороги складатиме близько 280 кілометрів, а час проїзду за маршрутом зменшиться з 4 до 2,5 годин.

Траса буде розрахована на швидкість 130 км/год, а реалізація проєкту передбачена у три етапи.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів